Meditáció

Ezerszer hallottad már, benned is megfogalmazódott: Meditálnod kellene! Jó, de hogyan? Hogyan kezdj bele? Hogy ülj le az ülőpárnára? Hova tedd a lábadat? És a kezedet? Mire figyelj, ha végre belekezdtél, és mire ne? Ezekre a kérdésekre is megkapod a választ a Meditálj! – Jó, de hogyan? Gyakorlati alapozó műhelyen.
A foglalkozást Jiaolian Csányi Zita, taiji tanár és buddhista tanító, a Belső Ösvény Taiji Iskola tanára vezeti
A kurzusra előzetes jegyvásárlás szükséges!
Részvételi díj: 10.000 Ft
Érdeklődés: info@csanyizita.hu
Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 27., vasárnap

Robogsz egyik helyről a másikra. Hol felpörögsz, hol alig húzod át magad a napon. Mikor sietsz, lassulni, mikor lassan lépsz, rohanni szeretnél. Türelmetlen vagy önmagaddal, családoddal, környezeteddel. Ismerős a jelenség? Nap, mint nap átéled? Lehet rajta változtatni.
A lecsendesedés, éberség és belátás egyszerű, bár kitartást kívánó gyakorlatai segítenek, hogy jól összpontosíts, képes legyél a különbségeket felfedezni, majd egyensúlyt teremteni gondolataidban, érzelmeidben, önmagadban és környezetedben. Hogy szeretettel, elfogadóan bánj önmagaddal.
A lecsendesedés (szamatha), az éberség (szatipatthána) és a belátás képességének (vipasszaná) a meditációba bevezető, régi tanításokon alapuló, hagyományos, ülő, álló, mozgásos, gyakorlatainak elsajátítása megtanít jelen lenni ott és akkor, ahol és amikor éppen vagy.

vissza a főoldalra