Csendséták

Másfél óra csendre hívlak!
Minden hónapban vezetek csendsétát a Hárshegyen. Ezeken az alkalmakon a program elejétől végéig a nemes csendet gyakoroljuk. Sem beszéddel, sem más módon nem kommunikálunk a velünk együtt gyakorlókkal. Így segítünk magunknak és társainknak a lecsendesedésben, befelé figyelésben. Minden alkalommal napnyugta előtt másfél-két órával találkozunk a kiinduló ponton, majd a séta során folyamatosan meditációt gyakorlunk.
Mivel rendszeressé váltak a csendséták, minden hónapban mást és mást állítunk a figyelmünk középpontjába. Az eligazítás után, ahol megbeszéljük, mik az aktuális szempontok, melyekre figyelni érdemes a másfél óra csend alatt, a sokatoknak ismerős 8 brokáttekercs csikung gyakorlattal kezdünk. Ne riasszon el, ha még nem tudod pontosan a mozdulatokat! Anélkül, hogy a bennünk kialakuló csendet megzavarnánk, segítünk, hogy követni tudd azokat. Csikung gyakorlás után pedig egy kb. 3,5 kilométeres távot teszünk meg, ami kényelmesen teljesíthető egy óra alatt.
Ha szereted a nordic walkingot, akár botot is hozhatsz magaddal a gyalogláshoz.

Legközelebbi csendsétánk:
2024. június 30., vasárnap, 19:05
Facebook eseményként ITT találod meg.

A találkozó helye a Gyermekvasút Szépjuhászné megállója melletti parkoló. (Schüller út)

A csendsétákhoz pár oldalas tájékoztató füzetet is szoktam készíteni, hogy előre fel tudj készülni a gyakorlásra. Ha szeretnél hozzájutni az aktuális füzethez, írj az info@csanyizita.hu címre, vagy hagyj üzenetet az oldal alján található űrlap segítségével.

Letölthetsz egy füzetet INNEN

Zsuzsa így emlékezik az első csendsétájára:

2021. január elsején – pénteken – jött el az idő, hogy végre részt tudjak venni egy “Csendsétán”. Gondoltam, hogy milyen jó évkezdés lesz, csak azt nem gondoltam, hogy az erőnlétem – enyhén szólva – nem jó. A sétán majd kiugrott a szívem, majd kiköptem a tüdőm, és a lábaim is tiltakoztak az emelkedők ellen. Természetesen leghátul kullogtam, mindenki megelőzött. De mégis csak jó évkezdés volt, mert már a következő hétfőtől hetente kétszer róttam a köröket a Hárs-hegyen. Tehát a Csendsétából életmódváltás lett.
K. Zsuzsa

A program pontos időpontjáról tájékozódhatsz a Belső Ösvény Taiji Iskola Facebook oldalán. Üzenetet hagyhatsz itt is, vagy írj az info@csanyizita.hu e-mailcímre.
Várlak szeretettel!