Online, zárt önismereti csoport 

Egy keréken körbe, körbe. Hol elveszve, hol magunkat megtalálva. A lélek utazásairól és az útvesztőkről beszélgetünk. A mindennapokról és a spiritualitásról. Heti rendszerességgel. A keleti és nyugati szempontok mentén keresünk egyezőségeket, különbségeket. Hidat építünk a nyugat célfókusza és a kelet utat hangsúlyozó látásmódja között. Van, hogy nehéz a XXI. század kihívásaival szembenézni. De, vajon kell-e szorongani a mindig megfelelésben? Ránézünk egy-egy problémára, és lehetőségeket ajánlunk, hogy minél többször lehessünk az ITT ÉS MOST-ban.

A Lélekkerék két szakember közös munkája:
Riha Zsófi
pszichológus, életmód szakterapeuta és Csányi Zita tajcsi, csikung oktató, integrál tanácsadó, coach beszélget arról, hogyan segítheti a keleti praxis a mai nyugati embert.

Online, zárt önismereti csoport

2023 februárjában elindítottunk egy beszélgetéssorozatot a Lélekkerék  Facebook oldalán. Egy-egy témát megvizsgáltunk a pszichológia oldaláról, és a keleti praxis felől közelítve a buddhizmus és a taoizmus válaszait is felvázoltuk. Mindkét oldal a test és a lélek kapcsolatát hangsúlyozta.

Öt alkalmas online, zárt önismereti csoportunk minden egyes alkalma olyan keleti és nyugati gyakorlatokra épül, melyek segítségével világossá válik számodra az összefüggés test és lélek munkája között.

 

 

A következő alkalmak még tervezés alatt állnak.

Hosszabb beszélgetéseinket nézd meg itt , vagy a Youtube-on! 

Bemutatkozunk. Arról beszélgetünk, hogyan halljuk meg egymást, tudunk-e egymásra figyelni?

Stressz. Mit tesz velünk a stressz? És mit kezdhetünk mi vele?

Szorongásaink. Mit vár tőlünk a világ?

Kapcsolatok, kapcsolódások.
Vajon mennyire szeretjük azt az embert, aki visszanéz ránk a tükörből?

Konfliktusok, konfliktuskezelés. Elkerülhetőek-e a konfliktusok, és ha bekövetkeznek, min múlik, hogy azokat hogyan kezeljük?

Kommunikáció.
Amiről beszélgetünk, az az áhimszá, a nem ártás elve, a figyelem, a jelenlét, a nyitott kommunikáció, az empátia és a megértés.

Önértékelés, önbecsülés.
Mikor önismereti útra lépünk, arra szánjuk rá magunkat, hogy átalakítsuk a magunkról alkotott képet. Szeretnénk minél közelebb kerülni a valósághoz.

Karma, Dharma, szabad akarat

Harmónia

Találkozás önmagunkkal

Hogy vagyunk a 21. században

Düh, harag, félelem

Pszichoterápia és önismeret