Városi meditációs séták és workshopok

Éld át a város hangulatait meditációs gyakorlatok segítségével!

Éld át a város történeteit, érezd meg a város hangulatát meditációs gyakorlatok segítségével! Járj a városban nyitott szemmel, mélyülj el a környezeted által önmagadban! Légy jelen!

BELSŐ UTAZÁS A MARGITSZIGETEN – séta és workshop

Következő sétánk időpontja: tervezés alatt
A programra előzetes jegyvásárlás szükséges.
A jegy ára: 5.000 Ft

Következő workshopunk időpontja: tervezés alatt 
A programra előzetes jegyvásárlás szükséges.
A jegy ára: 15.000 Ft

Sétáinkon, miközben felelevenítjük egy-egy hely történelmét, és az állomásokhoz kapcsolódó érdekes történeteket mesélünk el, olyan lecsendesítő és koncentrációs gyakorlatokat végzünk, melyek közelebb visznek a hely szellemiségének átéléséhez. 

Sétáink időtartama: 3,5 óra

Workshopjaink alkalmával részletesen mesélünk arról a területről, amit bejárunk, a helyhez kapcsolódó érdekes, szórakoztató történetekkel ismertetünk meg. Workshopunk különlegessége, hogy olyan technikákat tanítunk meg, gyakoroltatunk be, melyek segítségedre lesznek a későbbiekben is, mikor egy-egy helyen szeretnél elmélyülten jelen lenni. 

A workshopok időtartama: 5 óra

Miután a “Jelentkezem” gombot megnyomod, egy űrlapra jutsz, ahol elkérjük pár adatodat (nevedet, e-mailcímedet, lakcímedet és telefonszámodat). Ezekre azért van szükségünk, hogy díjbekérőt, majd pedig számlát állítsunk ki számodra. 
Cégünk elkötelezett amellett, hogy az ügyfelek adatait kizárólag a jelentkezéshez és a programokhoz kapcsolatos értesítésekhez használja fel, harmadik személynek nem adja ki.

A sétákat és workshopokat vezetik:

dr. Kármán Marianna – afrikanista, iszlámkutató

Tíz éve foglalkozom Budapest történeteivel, melyeket gyerekeknek és felnőtteknek mesélek városi séták vagy előadások  során. Kutatóként mindig az összefüggéseket keresem, így a városi meditációk során a város rejtett titkaiban való elmélyülés, a különböző perspektívák felfedezése, mítoszok leleplezése vagy feltárása a célom, és hogy olyan helyekre vigyem az érdeklődőket, ahol elsajátíthatják a meditáció technikáit.

Csányi Zita –
taiji, meditáció és csikung oktató, buddhista tanító

Több, mint 40 éve foglalkozom harcművészetekkel és a mögöttük lévő filozófiával. Ez a filozófia mélységesen tiszteli az embert, az emberi életet. Minden harcművészet célja, hogy gyakorlója nagyon alaposan megismerje önmagát, így teremtve meg annak lehetőségét, hogy egy nehéz helyzetben, egy valóságos küzdelem során jól értékelje helyzetét, illetve a helyzetben önmagát. Pontatlan helyzetértékelésre nem lehet stratégiát építeni. A távol-keleti harcművészetek filozófiájának alapja a buddhista és a taoista filozófia és praxis. Ennek a praxisnak legfontosabb része a meditáció.