info@csanyizita.hu
+36703722960

Beszívjuk a levegőt, és kifújjuk a levegőt. Beszívjuk és kifújjuk. Újra és újra. Az élet minden pillanatában teszünk olyan dolgot, ami folyton ismétlődik. Mintha egy kerékben utaznánk. Hol a fentre figyelünk, hol a lentre, hol a hátul lévőre, hol arra, ami elöl van. Mi azonban ott állunk a középpontban. Egyszerre van jelen a fent és a lent, az elöl és a hátul, a jobb és a bal, mert egyik sincs a másik nélkül.

A taijiquan az ellentétek harmóniájának művészete. Az egyes formák megtanulásával, a taijiquan gyakorlásával arra teszünk kísérletet, hogy felfedezzük a pillanatot. A pillanatnak minden rezdülését. Hogy ne csak a lentre vagy a fentre figyeljünk, hanem egyszerre legyen jelen lent és fent, elöl és hátul, jobb és bal. Mozdulat mozdulatot követ, és az egész forma olyan, mint a víz folyása, folyamatos, lágy és erővel teli.

Taijit nem lehet könyvből vagy DVD-ről tanulni. Sem a mozdulatok pontosságát nem lehet elsajátítani egy mester útmutatása nélkül, sem a taijiquan szellemiségét. Mindenkinek más a taijija, mert minden taijit tanuló más, és a forma gyakorlása során az egész ember, vele együtt pedig minden természeti erő részt vesz a taiji forma létrehozásában.

Ha van lent, van fent; Ha van elöl, van hátul; Ha van bal, van jobb.

Ahhoz, hogy belépj az ajtón, szóbeli átadásra van szükség,
szükség van valakire, aki végigvezet az úton;
de szüntelenül kell gyakorolnod egyedül is.

Ismeretlen szerző: A tizenhárom minta éneke. Dr. Yang Jwin-Ming: A legendás mesterek Tajcsi-titkai

A Belső Ösvény Taiji Iskola a Magyar Taiji Kulturális Központ Sport, Rekreációs és Egészségmegőrző Egyesület iskolái közé tartozik, és annak támogatásával végzi munkáját. Az egyesület a Magyar Tradícionális Kung-fu és Wushu Szakszövetség tagja.
A taijiquan sokrétűségéről különösen sokat tanultam Mesterünk, Shifu Duan Zhi Chao előadásai, edzései, táborai alatt. 

2020 októbere óta járok a Belső Ösvény Taiji Iskolába. Azon kívül, hogy a taiji testileg/fizikailag rendben tart, egy életre szóló szellemi táplálékkal is ellát. Jelenlegi élethelyzetemben pedig  segít az edzéseken való személyes részvétel, Zitával és a sporttársakkal történő találkozás. Kedvességük, vidámságuk lelkileg jelent sokat.
K. Zsuzsa

Több, mint 15 éve egy berlini közparkban, egy ázsiai fickó taijizott kora reggel. Akkor elhatároztam, hogy ezt én is szeretném.
7 éve taijizom, 3 éve mostani Mesterem mellett, a BÖTI-ben, ahol megtaláltam azt a Taijit, és hozzá azt a csapatot, amit kerestem.
Célom az volt, hogy egyensúlyban legyek önmagammal kívül és belül, türelmet, kitartást tanuljak, és egyre jobban megismerjem magam.
Amit először észrevettem magamon, az a megváltozott testtartásom  volt!
Az évek során a taiji és a meditáció szinte észrevétlenül költözött be a mindennapjaimba!
A heti edzések, meditáció mind segít célom elérésében!
Ha megértő, humoros és jó Mesterre vágysz,  akitől rengeteget tudsz tanulni, gyere a BÖTI-be!
Kata (FTK)

Kérdezz, jelentkezz az alábbi űrlap kitöltésével: