Ülj le, lazulj el!

És érezd, ahogy a stressz és a feszültség lassan elillan.
Az ülő csikung a mindennapok kímélő menedéke.

8 alkalomból álló online  tanfolyam indul Zoom alkalamzáson keresztül
2024. március 12-től.

A csikung olyan ősi mozgásrendszer, melynek  rendszeres gyakorlása segíthet:
– az immunrendszer erősítésében, a stressz csökkentésében és az energiaszint növelésében.
– az izomtónus, az egyensúly és a testtartás javításában.
– a figyelem és a testtudat fejlesztésében.

A képre kattintva tudod letölteni a programot.

Elérhető azok számára is, akik nem tudnak állva gyakorolni.
Akár kerekesszékben is gyakorolható.

A csikung az éberség és a gyengéd, könnyű, mély légzést ösztönző mozgás tökéletes egyensúlya, amely könnyen adaptálható azoknak, akik csak ülve tudják végezni a gyakorlatokat.

A honlapomon ITT és ITT  is találsz még olvasnivalót a csikungról.

„… fejlesztened, erősítened kell a csít. Össze kell gyűjtened. Biztosítanod kell az életfontosságú csí folyamatos áramlását és felhalmozását. Érezni fogod, amint kitölti a testedet. A levegővétellel magadba szívod az egész világegyetemet. Ugyanakkor irányítanod is kell. A csí a világegyetem esszenciája. Megerősítheti és meggyógyíthatja bármelyik testrészedet. A testtartások úgy vannak kialakítva, hogy a csí áramlása minden porcikádat átjárja, egyik részed se szigetelődhessen el.
(...) meg kell nyitnod az energiavezetékeket, a meridiánokat. A világegyetem feltartóztathatatlanul áramlik. Az ember energiájának is hasonlóan kell tennie.”
Teng Ming-Tao:Taoista történet

8 alkalomból álló online tanfolyam indul.

A 8 alkalmas ülő csikung tanfolyamon Mesterünk, Shifu Duan Zhi Chao által tanított 8 brokáttekercs (baduanjin) nevű csikung gyakorlat ülő helyzetre adaptált változatát tanulhatod meg.
Minden órán pár perces elméleti ismertetőt is tartok, hogy a sorozat végére megértsd, mi a csí, mi a jin-jang elmélet, mi az az öt elem tana, és ezek hogyan nyilvánulnak meg a testedben és a mozgásodban.

8 héten át kedd reggelente 9:00-10:15-ig

A 8 hét alatt aprólékosan megtanuljuk a mozdulatokat, hogy aztán önállóan tudj gyakorolni, fejlődni.
Bármilyen kérdésed van, a tanfolyam után is segítségedre leszek. 

Élő, online óra, ahol bármikor kérdezhetsz. Akár azt, jól tartod-e a kezed, a lábad, akár azt, milyen élettani, vagy épp milyen filozófiai háttere van egy-egy mozdulatnak.
Kérdezz bátran! 

Ára: 24.000 Ft (3000 Ft/alkalom)

A jelentkezés menete:

A foglalkozásokra való jelentkezéshez töltsd ki a lap alján található űrlapot. A megadott e-mailcímre küldöm a számlaszámot, ahová befizetheted/átutalhatod az órákon való részvétel díját, és erre a címre kapod a számlát is. Ha nem kéred máshová, ide küldöm majd a belépési linket és a jelszót is. Az online órát Zoom alkalmazáson, vagy a böngésződön keresztül tudod követni. A e-mailen kapott linkre kattintva tudsz belépni, csatlakozni az órához. 
Az órákról videófelvétel nem készül, de videós és írott segítséget kapsz  a gyakorláshoz.